diumenge, 30 de desembre del 2012

Compartint amb el grup de Sant Llorenç Savall



Avui ha estat un dia especial. Dos membres del grup s’han desplaçat a la població veïna de Sant Llorenç Savall per a compartir una jornada amb el grup de pedra seca d’allà.

La barraca número 196, altrament dita “del Pi Blanc”, estava a punt per a tapar el petit forat de la seva magnifica cúpula amb la pedra corresponent, portada a sobre d’un carretó des del punt en el que el Jordi Guillemot l’havia localitzat amb anterioritat. Un cop tapada aquesta fontanel·la i farcits de pedres més petites els forats que deixava al descobert el seu assentament, es va procedir a escampar una raonable quantitat de cendra sobre el sostre, procediment previ al seu cobriment de la terra que havia al voltant. Les feines han quedant enllestides després de plantar i regar un grapat de lliris, encarregats de retenir aquella terra amb les seves arrels. La barraca presenta un aspecte imponent, de molt acurada fàbrica i amb unes mides que la fan destacar.

El Jordi també ha mostrat al grup una altra barraca que es troba molt propera a la que havien treballat, construcció actualment enfonsada en la que es poden veure unes pedres enormes, ciclòpies, per a les que es necessitaran potents eines si es volen moure del lloc on reposen.

L’equip mixt que s’ha format ha treballat de forma molt coordinada, i en un ambient de germanor que neix espontàniament entre la gent que estima aquest tipus de construcció.

Volem agrair al grup de pedra seca de Sant Llorenç Savall que ens hagin acollit tan cordialment i el glopet de licor de barraca amb el que ens ha obsequiat el Jordi, a mode de comiat en el gaudiment de les festes nadalenques.

Bon Any 2013 per a tothom!!!  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada